НАД 200 СТУДЕНТИ И МЛАДИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ СЕ СРЕЩНАХА С РОДНИЯ БИЗНЕС В ЛОНДОНПредишна статия
АВТОМАТИЗИРАНИ СИСТЕМИ ЗА ТРЕЙДИНГ: СЕРИОЗНО?Следваща статия
Горещи новини

17/01/19

Д-Р ХРИСТО ИЛИЕВ: ПЪЛНОЦЕННАТА РЕАЛИЗАЦИЯ ИЗИСКВА ДА ПЪТУВАШ, ДА СЪБИРАШ ДОБРИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ И ПРИМЕРИ, ЗА ДА ГИ ПРИЛОЖИШ В БЪЛГАРИЯ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
AGCapital_Hristo_Iliev

Д-р Христо Теодоров Илиев е Председател на борда на директорите на Ей Джи Кепитъл АД / AG Capital AD.

Защо заставатe зад кампанията на PwC „Твоите 25 причини да избереш България“?

Подкрепям кампанията на PwC – „Твоите 25 причини да избереш България”, защото за мен въпросът за подготовката на следващото поколение винаги е бил от ключово значение. Възприемам участието в проекта и като част от 25-тата годишнина на първата и най-позната наша компания АДРЕС, част от AG Capital.

Има ли условия за успешен бизнес в България?

В съвременния свят не сме от един град или държава завинаги, нито избираме еднократно кариерния си път. Убеден съм, че вече България е част от света и чужбина е част от България. През последните години отделям много време да убедя инвеститори от световен мащаб да вложат парите си в България. Радвам се, че усилията дават резултат и няколко големи сделки вече са факт.

Има ли „изтичане на мозъци” и какви са перспективи пред младите за завръщане в България?

Имам трима синове – всички са учили в чужбина за определен период. За мен пълноценната реализация изисква да пътуваш, да събираш добри впечатления и примери, да се връщаш, за да ги приложиш тук в България. Радвам се че най-големият ми син след като завърши вече се върна в България и започна бизнес тук с негови колеги от университета.

Има ли достатъчно успели българи (бихте ли посочили имена)?

Има много успели българи и дори български компании с успешен бизнес от България в чужбина. Те са добър пример за всички.

Защо сте решили да се развивате в България?

Когато преди 25 години създадох АДРЕС, виждах потенциал в бизнеса с имоти в България. Тогава не съм и мечтал за мащаба, който AG Capital има днес. Сега виждам сериозни възможности за развитие на бизнеса ни и в цяла Източна Европа.

Какво те прави успешен в България?

Желанието да се развивам на родна земя; амбицията да се справям с всяко предизвикателство, което се изправя пред мен; увереността, че познавам добре условията и средата за бизнеса в България и накрая, но не по важност – подкрепата от семейството и колегите ми.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031