ДА ОТПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО ДЕНЯ НА СВ. ПАТРИКПредишна статия
АРНО ЛЬОКЛЕР: МЛАДИТЕ ХОРА ТРЯБВА ДА ПРЕОДОЛЕЯТ ЕСТЕСТВЕНОТО СИ НЕТЪРПЕНИЕ И ПО-ДОБРЕ ДА УПРАВЛЯВАТ ОЧАКВАНИЯТА СИСледваща статия
Горещи новини

23/02/19

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ: ЛИЧНИЯТ УСПЕХ Е В РЪЦЕТЕ НА ВСЕКИ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Sopharma DDimitrov

Димитър Димитров е Изпълнителен директор на Софарма Трейдинг. 

Защо заставатe зад кампанията на PwC „Твоите 25 причини да избереш България“? 

Проектът на PwC е интересна провокация, а ние обичаме провокациите! Трудно е да преодолееш всички наложени стереотипи, негативизма, да заредиш с ентусиазъм, да вдъхнеш вяра в хората, които търсят своя път извън страната ни. Това, което ми дава увереност е, че нашият екип винаги е възприемал компанията ни като кауза – ние работим всеки ден, за да изградим стойностно, икономическо наследство за нашите деца. Ние развиваме сектора за грижа за здравето, за да може българските пациенти да имат достъп до най-новите стандарти и практики в здравните грижи например в нашите аптеки SOpharmacy. Така работим за България и за една по-силна икономика. Ако сме успели да „заразим“ с тази кауза нашите близо 1500 служители, значи имаме шанс и с други таланти.

Има ли условия за успешен бизнес в България? 

Нашият постоянен растеж вече 11 години доказва безспорно, че е абсолютно възможно да се развива успешен бизнес у нас. Още повече – ние сме пример как една изцяло българска компания може да бъде иноватор, да развива сектора, да изпреварва световните тенденции.

Като единственото условие е да вярваш, че можеш! Да имаш самочувствието на победител! Нашият екип е успешен, защото сме хора ентусиасти, леко луди глави, за които няма невъзможни неща. За мен това е формулата за успешен бизнес не само в България!

Има ли „изтичане на мозъци” и какви са перспективи пред младите за завръщане в България?

Факт е, че много родни таланти напуснаха България, но за изтичане едва ли можем да говорим. Всяка година в България завършват хиляди талантливи деца, които бизнесът трябва да работи активно да привлече, да развие техния талант. Защото тук на родна земя, дълбоко вярвам в това, те имат огромни перспективи! Искам младите хора да знаят, че българските компании имат какво да им предложат. В страната ни има невероятни професионалисти, хора, които са международно признати и да се учиш от тях е лесно постижимо. Но всичко това е въпрос на желание и воля. Да вярваш и отстояваш идеите си, не зависи от географските граници, а от вътрешните ни бариери. Даже напротив, бариерите, които ще трябва да се преодоляват в една чужда държава, култура са много по-големи…

Има ли достатъчно успели българи (бихте ли посочили имена)?

Разбира се, че има, но не е важно количеството, а качеството. А примерите са много – нима нашите деца, които всяка година печелят големи международни олимпиади по математика, не са успешни българи? Нима спортистите, които ни радват с редица медали също не са успешни, в това което правят? Или българите, заемащи високи позиции в редица големи международни компании?

Защо сте решили да се развивате в България?

В най-новия филм на Стефан Командарев „Посоки“, един от героите е на път да напусне страната с думите, че тук вече не става дума за емиграция, а за евакуация. Евакуацията защитава слабите, тези, които не разполагат със силата да се приспособят, към обстоятелствата, нито имат силата да ги променят.

Аз обаче съм от хората, които вярват в собствената си сила и винаги във всичко припознавам личната си отговорност. Към хората, към компанията, към страната към нашите деца. И няма да се откажа, защото тук е трудно. Точно обратното. Защото и сега, когато развиваме регионална експанзия на Софарма Трейдинг се убеждавам в едно – ние сме част от света, независимо къде се намираме в географския смисъл на думата. Още повече във времена на глобализация и дигитализация.

Какво те прави успешен в България?

Аз бих задал въпроса по друг начин – не какво, а кой те прави успешен в България, а и навсякъде другаде по света? Моят отговор е ти самият! В Софарма Трейдинг вярваме, че личният успех е в ръцете на всеки! Ние сме тези, които изработваме съдбата си! Има ли силна, лична мотивация – всичко е възможно. В нашата компания имаме примери в доказателство на това – хора, стартирали от стажантски позиции, които в рамките на 2 години израстват до директорска позиция. Именно защото виждаме в тях потенциала и силната вътрешна мотивация.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« яну    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728