FACEBOOK Е НА ПЪРВО МЯСТО В СПИСЪКА НА НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ МАРКИПредишна статия
ХАКЕРИ СЪБИРАТ ЛИЧНИ ДАННИСледваща статия
Горещи новини

21/01/18

ДЖАК МА В ЦИТАТИ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
MA

Сравнете принципите си за живота с правилата на един от най-успешните бизнесмени в света.

Така каза творецът на Alibaba Group:

За начало

Взех 2 000 щатски долара, за да стартирам компанията. И не знаех нищо за персоналните компютри и електронната поща. Дори никога не съм докосвал клавиатурата. Ето защо аз наричам себе си "слепец, яздейки сляп тигър".

За властта

Винаги казвам, че можеш да обичаш властта, но не е нужно да се ожениш за нея.

За бъдещето

След 30 години на корицата на Time в качеството на генерален директор на годината може да се окаже робот. Той запомня по-добре и смята по-бързо, а също не се кара с конкурентите.

За работата

Светът е толкова красив, че защо да остана завинаги главен изпълнителен директор на Alibaba? Дойдох на този свят, за да не работя … Не искам да умра в офиса си, искам да умра на плажа.

За баланса

Умните хора трябва да бъдат ръководени от глупак. Когато в екипа има цял куп учени, по-добре напред да ги води селянин. Той има различен начин на мислене. По-лесно е да спечелите, ако имате хора, които виждат неща от различни страни.

За успеха

Ако Джак Ма може да бъде успешен, то тогава и 80% от хората могат да постигнат същия успех. Нямах финансово образование. Нямах богат баща или някаква връзка с държавни служители.

За екипа

Футболът за младите китайци е важен, тъй като това е отборна игра. Знаете ли какво? Имаме 1,5 милиарда души, но не можем да направим един футболен отбор от 11 души! Защото не работят в екип, това не е вкоренено в културата ни. Аз бях толкова нещастен, когато научих, че китайският национален отбор е загубил от Малдивите. Малдивите! Които според броя на населението са като едно село според стандартите на Китай. Това е срамно!

За неуспехите

Аз съм изпращал молби за работа и 30 пъти получих отказ … Отидох дори в KFC. Когато KFC започна в Китай, 24 души отидохме на интервю. 23 от тях бяха приети и започнаха работа, само аз бях единственият човек, който не беше взет. Тогава отидохме в полицията. Петима души, четирима, от които започнаха работа. Но пак аз бях единственият човек, на който му бе отказано  … О, между другото, аз ви казах, че съм подавал молба за Харвард? И десет пъти бях отхвърлян … Да, и аз си казах, че един ден ще преподавам там .

За цитатите

Хората вземат едно изречение от мое изказване продължило един час, едно изречение! И то става заглавие. Това е нещастие, но съм свикнал с това.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

януари 2018
П В С Ч П С Н
« дек    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031