MICROSOFT СПИРА ПОДДРЪЖКАТА НА WINDOWS VISTAПредишна статия
ПЕТЯ МУРГОВА: ПРАВОТО Е ИЗКУСТВОТО ЗА ДОБРОТО И СПРАВЕДЛИВОТО!Следваща статия
Горещи новини

27/05/18

ДЕМОКРАЦИЯТА В ТУРЦИЯ УМРЯ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
turkey-referendum-protests-870885

Според експертите, лидерът на една от най-големите страни в Югоизточна Европа, просто реши да възстанови монархията. Реджеп Ердоган проведе референдум, който критиците наричат ​ плебисцит за султанат. Въпреки че официално е формулирано по малко по-различен начин, но същността е една и съща – президентът Ердоган получи страхотни неограничени правомощия. За да приключи с ненавижданата от него светскост.

Западните издания бомбардират по Турция, с различна степен на агресия, но с едно и също послание: днес в Анкара загина демокрацията. За Европейския съюз, към който толкова се стремеше Турция в последните години, най-вероятно ще трябва да се забрави. Въпреки, че за никого не е тайна, че мечтата на Ердоган не е подчинение на Брюксел, а възраждането на Османската империя, разпространяваща се по Средиземноморието. Референдумът ясно показа, че да се изчаква и да се унижават повече, няма за какво, трябва да се вземе и да се действа.

Може да се видят отличителните черти на монархията на XXI век: поста на министър-председателя е премахнат; Президентът може да бъде член на партията си, може да разпусне парламента, а така също да назначава вицепрезидента и министрите и да получи правото да обяви извънредно положение (което е предложено да се удължи, за трети път, с още три месеца от 19 април). Като цяло, той може да направи всичко, дори отново да отиде на избори, така че Ердоган, вече с нов статут, започва всичко отначало и ще го прави до 2029 г.

снимка: express.co.uk

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031