ЛИЛИ ИВАНОВА ПРЕДСТАВЯ ТРИ НОВИ ПЕСНИ НА КОНЦЕРТИТЕ СИ В НДКПредишна статия
SPICE GIRLS ЩЕ СЕ ВЪРНАТ НА СЦЕНАТА БЕЗ ВИКТОРИЯ БЕКЪМСледваща статия
Горещи новини
  • Розов слон се роди в Южна Африка (СНИМКИ)Тимъти Янсен Ван Вуурен, рейнджър в резервата „Мала Мала“ в Южна Африка, бил доста изненадан при една от редовните си обиколки. Вуурен се натъкнал на необичайна гледка: новородено естествено розово [...]
  • Видео: Как се прави стъклото Фабриката за производството на ръчно духана стъклария, както и на най-различни по форма, размери и цвят флакони "Инхом" е разположена на брега на Белославското езеро, на мястото, където през 1893 [...]
  • Днес съм министър в оставка. Утре съм министър в оставка в отпускаТова заяви пред БНТ правосъдният министър Цецка Цачева, която подаде оставка заради скандала с апартаментите на властта, включително нейният. На въпрос кой трябва да я замести, Цачева беше лаконична: "Това е [...]

24/03/19

ДЕЙВИД РОКФЕЛЕР: „АЗ СЪМ РОДЕН В БОГАТСТВО И НИЩО С ТОВА НЕ МОЖЕХ ДА НАПРАВЯ”

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
dr

Ето какви са били стратегиите и правилата за приходи на американския банкер и финансист Дейвид Рокфелер, внукът на петролния магнат и първия в историята милиардер Джон Рокфелер, основателят на Standard Oil.

За парите

Парите – са средство за получаване на много красиви неща в този свят, ако, разбира се, ги използвате правилно. Но парите могат да се използват и по грешен начин. И тази, тяхна употреба носи много вреди. Тук става дума за това да накараш хората да осъзнаят своята отговорност, включително и към обществото.

За инвестициите в нововъзникващи пазари

Нашата политика се свеждаше до следното да инвестираме само в нови проекти и само ако имаме партньор, който разбира от бизнеса и местната икономика.

Значението на печалбата

Примамката от печалбата създава работни места, създава богатство и дава на хората възможности, които никоя друга социална или икономическа система не може да осигури.

За богатството

Аз съм роден в богатство и нищо не можех с това да направя. Това беше както храната или въздуха.

За Джон Рокфелер Старши

Той се чувстваше задължен не само да жертва, но и да го прави разумно. И това е много по-трудно. „Лесно е да причиниш вреди, когато даваш пари”, пише той.

За капитализма

Джордж Сорос правилно казва, че пазарите не винаги търсят равновесие. Те са разкъсани ту в една посока, ту в другата посока, и понякога с тежки последствия за социалната стабилност. Въпреки това за мен капитализмът е свързан с личната свобода, свободната търговия и правната защита. Въпреки всичките му недостатъци, не виждам по-добра алтернатива.

За скъпите неща

Семейният съветник веднъж ми каза, че двете най-скъпи неща, които Рокфелер може да направи – е да се кандидатира за държавен пост и да се разведе.

За честен бизнес

Аз не мисля, че тук може да се направи извод за това, кое е добро или лошо. При инвестициите решенията винаги се вземат въз основа на това дали даден бизнес е полезен, добър за обществото. И е важно да вземаме решения така, за да бъде честно.

За приятелството и бизнеса

Интересът ми към другите хора ми помогна да преодолея културните различия и бързо да установя контакти. Този прост подход е приложим както в ежедневието, така и в отношенията със световните лидери. Аз не мисля, че личното приятелство и добрите бизнес отношения трябва взаимно да се изключват. Сигурен съм, че най-успешните бизнес отношения се основават на доверие, разбиране и лоялност, на същите качества, които са необходими за близко лично приятелство.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

март 2019
П В С Ч П С Н
« фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031