ЛИЛИ ИВАНОВА ПРЕДСТАВЯ ТРИ НОВИ ПЕСНИ НА КОНЦЕРТИТЕ СИ В НДКПредишна статия
SPICE GIRLS ЩЕ СЕ ВЪРНАТ НА СЦЕНАТА БЕЗ ВИКТОРИЯ БЕКЪМСледваща статия
Горещи новини
  • Представители на 50 държави подписват Харта на ООНУставът (Хартата) на Обединените нации е договор, който образува и основава международната Организация на обединените нации. Той е подписан на Конференцията за международна организация на обединените нации в Сан Франциско, [...]
  • Комикс на деня - 25 юни : dnevnik.bg [...]
  • Тръмп заплаши Иран с унищожениеПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Иран с „огромна сила“ и дори унищожаване в случай на атака срещу Америка. „Всяко нападение на Иран срещу каквото и да е американско, ще бъде [...]

25/06/19

ДЕЙВИД РОКФЕЛЕР: „АЗ СЪМ РОДЕН В БОГАТСТВО И НИЩО С ТОВА НЕ МОЖЕХ ДА НАПРАВЯ”

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
dr

Ето какви са били стратегиите и правилата за приходи на американския банкер и финансист Дейвид Рокфелер, внукът на петролния магнат и първия в историята милиардер Джон Рокфелер, основателят на Standard Oil.

За парите

Парите – са средство за получаване на много красиви неща в този свят, ако, разбира се, ги използвате правилно. Но парите могат да се използват и по грешен начин. И тази, тяхна употреба носи много вреди. Тук става дума за това да накараш хората да осъзнаят своята отговорност, включително и към обществото.

За инвестициите в нововъзникващи пазари

Нашата политика се свеждаше до следното да инвестираме само в нови проекти и само ако имаме партньор, който разбира от бизнеса и местната икономика.

Значението на печалбата

Примамката от печалбата създава работни места, създава богатство и дава на хората възможности, които никоя друга социална или икономическа система не може да осигури.

За богатството

Аз съм роден в богатство и нищо не можех с това да направя. Това беше както храната или въздуха.

За Джон Рокфелер Старши

Той се чувстваше задължен не само да жертва, но и да го прави разумно. И това е много по-трудно. „Лесно е да причиниш вреди, когато даваш пари”, пише той.

За капитализма

Джордж Сорос правилно казва, че пазарите не винаги търсят равновесие. Те са разкъсани ту в една посока, ту в другата посока, и понякога с тежки последствия за социалната стабилност. Въпреки това за мен капитализмът е свързан с личната свобода, свободната търговия и правната защита. Въпреки всичките му недостатъци, не виждам по-добра алтернатива.

За скъпите неща

Семейният съветник веднъж ми каза, че двете най-скъпи неща, които Рокфелер може да направи – е да се кандидатира за държавен пост и да се разведе.

За честен бизнес

Аз не мисля, че тук може да се направи извод за това, кое е добро или лошо. При инвестициите решенията винаги се вземат въз основа на това дали даден бизнес е полезен, добър за обществото. И е важно да вземаме решения така, за да бъде честно.

За приятелството и бизнеса

Интересът ми към другите хора ми помогна да преодолея културните различия и бързо да установя контакти. Този прост подход е приложим както в ежедневието, така и в отношенията със световните лидери. Аз не мисля, че личното приятелство и добрите бизнес отношения трябва взаимно да се изключват. Сигурен съм, че най-успешните бизнес отношения се основават на доверие, разбиране и лоялност, на същите качества, които са необходими за близко лично приятелство.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930