ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН: ЗА ДА СИ УСПЕШЕН ТРЯБВА ДА СИ В БАЛАНС СЪС СЕБЕ СИПредишна статия
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ: ЛИЧНИЯТ УСПЕХ Е В РЪЦЕТЕ НА ВСЕКИСледваща статия
Горещи новини
  • Борис Джонсън иска избори догодина, пише "Таймс" Фаворитът за следващ британски премиер Борис Джонсън иска предсрочни избори във Великобритания през лятото на 2020 г. и вече събира средства, за да подготви торите за това, пише днес в. [...]
  • Полицията затвори завод за фалшиви Ferrari и LamborghiniПолицията в Бразилия разкри нелегален завод за фалшиви автомобили от марките Ferrari и Lamborghini, разположен в щата Санта Катарина. Органите на реда са действали след сигнал, подаден от италианските производители [...]
  • Ройтерс: Кристалина Георгиева може да оглави МВФГлавният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева има шанс да оглави Международния валутен фонд след оставката на Кристин Лагард. За това съобщава агенция "Ройтерс", цитирана от : dariknews.bg [...]

17/07/19

ДА ОТПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО ДЕНЯ НА СВ. ПАТРИК

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
TRAFALGAR SQUARE FOUNTAINS, LONDON, JOIN TOURISM IRELAND’S GLOBAL GREENING

„Днес всеки е ирландец“, казват самите ирландци.

Над 70 милиона души по света отбелязват днешния ден.

Денят на Св. Патрик се празнува в повече страни по света, отколкото всеки друг национален празник.

Над 300 забележителности в 49 държави по цял свят ще бъдат осветени в зелено днес, за да отбележат празника на Ирландия.

Днес, 17 март по целия свят милиони хора празнуват денят на Св. Патрик. Ежегодните тържества се организират на 6 континента от Дъблин до Дубай, Лондон до Лима, от Перу до Париж, от Сидни до Стокхолм и от Москва до Монсерат. Денят на Св. Патрик, е за да се събереш с приятели, за да се присъединиш към световно празненство.

Повече от 70 милиона души се събират ежегодно на 17 март, за да отпразнуват Деня на Св. Патрик – празник на Ирландия, който се празнува в повече страни по света, отколкото всеки друг национален празник.

Днес, пивоварите на Guinness приканват хората да се събират и да се наслаждават на добра храна, бира и разговор с приятели.

GUINNESS, емблематичнoтo тъмно и светло пиво, има неразрушима връзка с честването Св. Патрик. Guinness e носител на истинския дух на празника, защото събира приятели, за да вдигнат тост за споделените ценности – гордост и дружба.

От своето скромно начало през 1759 г., когато Артър Гинес подписва 9000-годишен лизинг за пивоварна " St. James’s Gate Brewery " в Дъблин, до наши дни, Guinness се ангажира със своята световна мисия – да произвежда отличителна бира с най-високо качество, заквасена с духа на иновациите.

Независимо от мястото, където се произвежда или се сервира, всяка пинта, бутилка или кен на Guinness носи уникално изживяване, защото всеки пивовар е внимателно обучен в приготвянето на бирата. Във всеки етап от процеса на варене усилията за съвършенство са постоянни. От високите технологии в Brewhouse 4 – най-модерната пивоварна в света, до наследството и традицията на Guinness, манията за качество е осезаема, като всяка партида от Guinness минава през 251 проверки преди да бъде пусната на пазара. Наливане на чаша или пинта Guinness е истинско умение. Перфектното сервиране отнема 119.5 секунди. Резултатът е богата и кремообразна бира с характерно кадифено покритие. Това е Guinness Draft – най-продаваната бира на производителя.

Guinness се съчетава с храна и се използва като съставка вече повече от 150 години. Включва се в рецепти за всичко от стриди до яхния, хляб и дори торта!

Guinness с гордост ще бъде част от тържественото отбелязване на Деня на Св. Патрик в Европа, в 30 държави и в повече от 8100 заведения по целия континент.

Guinness ви пожелава весело посрещане на Св. Патрик с приятели.

Повече за Guinness можете да научите тук: https://www.guinness.com/en

Перфектното сервиране

Добрият Guinness е мерило за качеството на заведението. Ето как се сервира перфектната халба и причините за въвеждане на двустепенния процес на наливане.

Със сигурност е въпрос на вкус, но също и на умение и презентация.

Има 6 стъпки в разделеният на две части процес на наливане на Guinness.

  1. Чашата
  • Изберете суха, чиста и хладна чаша Guinness
  • Винаги придържайте чашата в основата и никога за горния ръб.
  1. Ъгълът
  • Придържайте чашата наклонена на 45 градуса.
  1. Наливането
  • Придърпайте изцяло напред лоста на бирената колонка с Guinness докато бирата потече по стените на чашата.
  • Бавно изправяйте чашата докато я пълните.
  • Спрете потока от Guinness, когато нивото на бирата в чашата достигне на 15-20mm от нейния ръб.
  • Не потапяйте чучура в чашата с
  1. Изчакайте
  • Поставете чашата пред погледа на клиента.
  • Изчакайте Guinness да се успокои, отнема около 2 минути.
  1. Доливане с връх
  • Дръжте чашата изправена под чучура.
  • Лостът се отмества назад
  • Долейте бирата до самия ръб на чашата
  • Бирата не трябва да прелива
  • Не се използва шпатула/нож за пяната
  1. Презентацията
  • Сервира се със стабилна ръка и без разливане
  • Ако чашата е брандирана, поднася се с логото към клиента.

Двустепенното наливане на бирата осигурява консистентно качество и резултат, независимо къде по света се налива Guinness.

За Деня на Св. Патрик:

Туризъм Ирландия – https://www.tourismireland.com/Press-Releases/2018/February/Tourism-Ireland-announces-Global-Greening-line-up

Фестивал Св. Патрик – http://www.stpatricksfestival.ie/info

 

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031