ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН: ЗА ДА СИ УСПЕШЕН ТРЯБВА ДА СИ В БАЛАНС СЪС СЕБЕ СИПредишна статия
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ: ЛИЧНИЯТ УСПЕХ Е В РЪЦЕТЕ НА ВСЕКИСледваща статия
Горещи новини

16/10/18

ДА ОТПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО ДЕНЯ НА СВ. ПАТРИК

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
TRAFALGAR SQUARE FOUNTAINS, LONDON, JOIN TOURISM IRELAND’S GLOBAL GREENING

„Днес всеки е ирландец“, казват самите ирландци.

Над 70 милиона души по света отбелязват днешния ден.

Денят на Св. Патрик се празнува в повече страни по света, отколкото всеки друг национален празник.

Над 300 забележителности в 49 държави по цял свят ще бъдат осветени в зелено днес, за да отбележат празника на Ирландия.

Днес, 17 март по целия свят милиони хора празнуват денят на Св. Патрик. Ежегодните тържества се организират на 6 континента от Дъблин до Дубай, Лондон до Лима, от Перу до Париж, от Сидни до Стокхолм и от Москва до Монсерат. Денят на Св. Патрик, е за да се събереш с приятели, за да се присъединиш към световно празненство.

Повече от 70 милиона души се събират ежегодно на 17 март, за да отпразнуват Деня на Св. Патрик – празник на Ирландия, който се празнува в повече страни по света, отколкото всеки друг национален празник.

Днес, пивоварите на Guinness приканват хората да се събират и да се наслаждават на добра храна, бира и разговор с приятели.

GUINNESS, емблематичнoтo тъмно и светло пиво, има неразрушима връзка с честването Св. Патрик. Guinness e носител на истинския дух на празника, защото събира приятели, за да вдигнат тост за споделените ценности – гордост и дружба.

От своето скромно начало през 1759 г., когато Артър Гинес подписва 9000-годишен лизинг за пивоварна " St. James’s Gate Brewery " в Дъблин, до наши дни, Guinness се ангажира със своята световна мисия – да произвежда отличителна бира с най-високо качество, заквасена с духа на иновациите.

Независимо от мястото, където се произвежда или се сервира, всяка пинта, бутилка или кен на Guinness носи уникално изживяване, защото всеки пивовар е внимателно обучен в приготвянето на бирата. Във всеки етап от процеса на варене усилията за съвършенство са постоянни. От високите технологии в Brewhouse 4 – най-модерната пивоварна в света, до наследството и традицията на Guinness, манията за качество е осезаема, като всяка партида от Guinness минава през 251 проверки преди да бъде пусната на пазара. Наливане на чаша или пинта Guinness е истинско умение. Перфектното сервиране отнема 119.5 секунди. Резултатът е богата и кремообразна бира с характерно кадифено покритие. Това е Guinness Draft – най-продаваната бира на производителя.

Guinness се съчетава с храна и се използва като съставка вече повече от 150 години. Включва се в рецепти за всичко от стриди до яхния, хляб и дори торта!

Guinness с гордост ще бъде част от тържественото отбелязване на Деня на Св. Патрик в Европа, в 30 държави и в повече от 8100 заведения по целия континент.

Guinness ви пожелава весело посрещане на Св. Патрик с приятели.

Повече за Guinness можете да научите тук: https://www.guinness.com/en

Перфектното сервиране

Добрият Guinness е мерило за качеството на заведението. Ето как се сервира перфектната халба и причините за въвеждане на двустепенния процес на наливане.

Със сигурност е въпрос на вкус, но също и на умение и презентация.

Има 6 стъпки в разделеният на две части процес на наливане на Guinness.

  1. Чашата
  • Изберете суха, чиста и хладна чаша Guinness
  • Винаги придържайте чашата в основата и никога за горния ръб.
  1. Ъгълът
  • Придържайте чашата наклонена на 45 градуса.
  1. Наливането
  • Придърпайте изцяло напред лоста на бирената колонка с Guinness докато бирата потече по стените на чашата.
  • Бавно изправяйте чашата докато я пълните.
  • Спрете потока от Guinness, когато нивото на бирата в чашата достигне на 15-20mm от нейния ръб.
  • Не потапяйте чучура в чашата с
  1. Изчакайте
  • Поставете чашата пред погледа на клиента.
  • Изчакайте Guinness да се успокои, отнема около 2 минути.
  1. Доливане с връх
  • Дръжте чашата изправена под чучура.
  • Лостът се отмества назад
  • Долейте бирата до самия ръб на чашата
  • Бирата не трябва да прелива
  • Не се използва шпатула/нож за пяната
  1. Презентацията
  • Сервира се със стабилна ръка и без разливане
  • Ако чашата е брандирана, поднася се с логото към клиента.

Двустепенното наливане на бирата осигурява консистентно качество и резултат, независимо къде по света се налива Guinness.

За Деня на Св. Патрик:

Туризъм Ирландия – https://www.tourismireland.com/Press-Releases/2018/February/Tourism-Ireland-announces-Global-Greening-line-up

Фестивал Св. Патрик – http://www.stpatricksfestival.ie/info

 

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031