ПЕТЯ МУРГОВА: ПРАВОТО Е ИЗКУСТВОТО ЗА ДОБРОТО И СПРАВЕДЛИВОТО!Предишна статия
САЩ СПИРАТ ЧУЖДЕСТРАННАТА ПОМОЩСледваща статия
Горещи новини

26/05/18

ДАНИЕЛА УЗУНОВА: СМЯТАМ СЕБЕ СИ ЗА МЕЧТАТЕЛ В ЦИФРИ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Uzunova

Даниела Узунова има 15 години опит в бизнеса с бързооборотни стоки. Стъпките ú в бизнеса започват в „Нестле България” като стажант в отдел „Маркетинг”. От 10 години заема различни позиции в „Данон България”. Кариерата ú минава през Маркетинг мениджър, Национален мениджър Ключови клиенти и Търговски маркетинг мениджър в компанията. От 2015 г. е Директор на „Данон” за България и по настоящем е член на Управителния съвет на „Данон” за Източна и Централна Европа.

Омъжена, с две деца. Мечтател.

Защо избрахте да се реализирате в бизнеса?

Не беше съзнателен избор. Може би бизнесът избра мен, защото има нужда от мечтатели. Детската ми мечта беше да стана журналист. Когато реших да опитам силите си като стажант маркетинг, нямах представа какво предстои. Очакванията ми да творя и развивам рекламни послания се сблъскаха жестоко с безкрайните цифри, анализи и финансови сметки. Но бързо се влюбих в бизнеса и точно в цифрите – смятам себе си за мечтател в цифри: имам идеи, давам им стойност в цифри, превръщам ги в цели и работя усърдно за резултата.

Какво Ви мотивира в работата? А какво Ви вдъхновява?

Обичам да идвам рано в офиса, защото нямам търпение да се видя с хората – екипът на „Данон България” е страхотен! Простото правило е, че човек е мотивиран, когато се чувства добре с колегите си. Екипът ми ме зарежда с енергия и се радвам да видя мотивацията и у тях.

Вдъхновява ме мисията на Данон да дарява здраве на все повече хора чрез продуктите си – припознавам се в обещанието на Данон да направи света едно по-добро място.

Кои са най-големите професионални предизвикателства, с които сте се срещали? Как се справихте/справяте с тях?

За щастие, всеки ден се срещам с предизвикателства! Те ми дават сила да се боря за идеите си. Когато обичам работата си, всеки ден е като интересен сериал – веднъж всичко върви по план, друг ден претърпявам провал, но накрая всичко се нарежда, защото, както във филмите, има цял списък от хора, които заедно допринасят за успеха. Справяме се заедно.

Най-голямото ми предизвикателство обаче си остава моята професионална и лична борба като част от мисията на Данон – как да накарам всички българи да се хранят по-пълноценно и здравословно.

Кое е събитието (бизнес урок или история), променило живота ви?

Може би две неща, които изцяло ме промениха – лично и професионално. Едното е, когато осъзнах, че искам да ИСКАМ – „искам” е любимата ми дума! Тогава започнах да мечтая повече в бизнеса, поставих си по-високи цели, имах амбиции да достигна недостигани резултати. И всеки ден продължавам да искам.

Вторият ми професионален урок беше раждането на първото ми дете. Това беше голяма трансформация за мен – трябваше да съм майка, съпруга, мениджър, домакиня, приятелка… а денонощието все така си остана 24 часа. Научих се да бъда организирана, да търся ефективност, да взимам решения бързо, да се фокусирам върху важното. Изобщо, научих се да мога, дори когато не мога. Смятам, че майчинството е най-ценният урок за работещата жена и го пожелавам на всички.

На кого се възхищавате най-много? Защо?

На майка ми и на дъщеря ми. На майка ми – заради неукротимата енергия, а на дъщеря ми – заради умението ú да не бърза. Уча се от двете, макар че най-трудно ми е да не бързам.

Кога/къде се чувствате най-комфортно?

Чувствам се АЗ в двете си „вкъщи” – със семейството си и с колегите. Сигурно звучи банално, но в „Данон” наистина сме като едно семейство, караме се и се обичаме.

Готова ли сте за неочакваното?

Не. Притесненията за неочакваното са пълна загуба на време, което мога да използвам да искам, да мечтая и да реализирам мечтите си.

Къде бихте искали да сте сега?

Тук и сега. Всяка сутрин идва с толкова възможности да искам и да мога. Чувствам се InSync с това, което правя.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031