БОРЯНА РАДЕВА: УСПЕШЕН СИ, КОГАТО ДАВАШ НАЙ-ДОБРОТО ОТ СЕБЕ СИПредишна статия
НАД 200 СТУДЕНТИ И МЛАДИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ СЕ СРЕЩНАХА С РОДНИЯ БИЗНЕС В ЛОНДОНСледваща статия
Горещи новини

23/02/19

ВИОЛИНА МАРИНОВА: С ВОЛЯ, УПОРИТОСТ И ТРУДОЛЮБИЕ ЧОВЕК МОЖЕ ДА УСПЕЕ НАВСЯКЪДЕ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
DSK (1)

Виолина Маринова е Председател на УС и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Защо заставатe зад кампанията на PwC „Твоите 25 причини да избереш България“?

Банка ДСК подкрепя кампанията „Твоите 25 причини да избереш България“, тъй като това е проект, който е не само полезен, но и необходим за младите хора, които се намират пред житейски кръстопът накъде да поемат в своето професионално, а и житейско развитие. Ние сме институция, която винаги се е отличавала с особена социална чувствителност към младите таланти, тъй като вярваме, че именно те са основата за бъдещия успех не само на компанията ни, а и на държавата. Затова и нямаше как да не прегърнем тази кампания.

Има ли условия за успешен бизнес в България?

На базата на дългогодишния ми професионален опит и наблюдения смея да твърдя, че бизнес средата в страната ни в момента е достатъчно благоприятна за създаването, утвърждаването и развитието на успешен бизнес. В последните години икономиката ни се намира в сериозен подем, което се усеща не само в крайното потребление, но и във все повечето примери за социално предприемачество, развитието на иновациите и високото ниво на българските компании, които се радват на повишена конкурентоспособност на европейско и световно равнище.

Има ли „изтичане на мозъци” и какви са перспективите пред младите за завръщане в България?

Факт е, че през последното десетилетие се наблюдава такава тревожна тенденция, но за наша радост статистиката, а и личните ми наблюдения сочат, че напускащите страната са все по-малко, като дори се усеща и процес на завръщане на хората, които желаят да приложат натрупаните знания и умения, придобити в чужбина, на родна почва. Със сигурност моментната икономическа обстановка благоприятства това завръщане и се надявам, че тази тенденция ще се запази и през следващите години.

Има ли достатъчно успели българи (бихте ли посочили имена)?

Има редица примери за успели в областта си българи – предприемачи, спортисти, учени, политици. При това не само на местно, а и на международно ниво. Не бих искала да споменавам конкретни имена, тъй като винаги има риск да изпусна някого. Но със сигурност всеки един човек би могъл да се досети поне за няколко имена, които отговарят на описанието за „успял българин“.

Защо сте решили да се развивате в България?

Решението ми да остана и да се развивам тук беше плод не само на родолюбие, но и на моето дълбоко убеждение, че с воля, упоритост и трудолюбие човек може да успее навсякъде, независимо къде се намира. Това продължава да бъде мое верую, което ме ръководи в работните ми дела ми и до ден днешен.

Какво те прави успешен в България?

Едва ли има универсална рецепта и готов отговор на този въпрос. Със сигурност компонентите, които спомагат за успеха на един човек в професията му, са воля и хъс за даване на най-доброто от себе си, усърдие, трудолюбие, предприемчивост и търпение, което е дефицитно качество сред младите хора днес, тъй като един успех никога не се постига за ден или два, а с постоянство месеци и години наред.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« яну    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728