КАНТ КРИШНАН: СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА НОВ РАБОТЕН МОДЕЛ ОТ ТИПА Предишна статия
КАРГОТЕК ИНВЕСТИРА В ГЛОБАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА БИЗНЕС УСЛУГИ В СОФИЯСледваща статия
Горещи новини

18/01/19

БЪЛГАРКА ОТЛИЧЕНА СЪС ЗЛАТЕН ЗНАК ЗА ЗАСЛУГИ КЪМ РЕПУБЛИКА АВСТРИЯ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Мирена Колева в офиса на P&P

Мирена Колева е първата българска дама от  бизнеса, която ще получи най-високото отличие, присъждано с указ на Президента на Република Австрия.

Златен знак за заслуги, присъждан от Президента на Република Австрия, ще бъде връчен  утре на г-жа Мирена Колева в посолството на Австрия в България. Орденът ще бъде връчен лично от Австрийския посланик в България г-н Роланд Хаузер. Златният знак за заслуги има дълга история и престижна традиция. Приет от федералния закон на Австрия на 2 април 1952 г., до днес той се счита за едно от най-важните отличия за особени заслуги в различни области на стърудничество и принос за развитието на Австрия.

Г-жа Колева е управител на ексклузивното представителство на WIFI International Network в България – WIFI България е обучителната организация към Стопанската камара на Австрия, осъществяваща връзка между бизнеса и образованието и най-големият обучителен и тренировъчен институт в Европа. Над 360 000 участници годишно посещават отворените курсове на WIFI. Мирена Колева е и собственик и управител на българския клон на една от най-успешните австрийски компании за консултиране и подбор на персонал Dr. Pendl & Dr. Piswanger (P&P) с 90 офиса.

Мирена Колева получава високото отличие за заслуги в областта на икономиката и бизнеса. Г-жа Колева съпътства и подкрепя голяма част от австрийски инвестиционни проекти от самото им начало, като така спомага за успешния им старт и устойчиво развитие в страната. Именно тези нейни заслуги са причина за присъждането на високото отличие, което се дава едва след детайлно проучване на дейността и приноса в продължение на цяла една година.

Златният знак за заслуги е признание както за дейността на г-жа Мирена Колева в осъществяване на връзки между австрийския и българския бизнес, така и за цялостния инвестиционен климат в България и е ясна индикация, че в Европа се оценява потенциалът на страната ни като равностоен партньор спрямо останалите държави.

Орденът ще бъде връчен  на 31 януари 2018, в посолството на Австрия в България. Сред официалните гости на събитието се очаква да бъдат представителите на австрийския бизнес у нас, сред които Председателят на международния отдел за образование на WIFI Австрия г-н Михаел Ландертсхамер и председателят на WIFI International г-н Антон Ауфнер, както и  основателите на P&P – д-р Петер Пендл и д-р Карл Писвангер.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031