ПОВЕЧЕ ОТ 100 МИЛИОНА УБИТИ: БЕЛИЯТ ДОМ ИЗЧИСЛИ БРОЯ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ РЕЖИМИ ЗА 100 ГОДИНИПредишна статия
Bet365 – Един букмейкър с безброй възможностиСледваща статия
Горещи новини

16/10/18

БУНДЕСВЕРЪТ НЕ ИЗКЛЮЧВА РАЗПАДАНЕТО НА ЕС ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 20 ГОДИНИ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
EU 3

Анализатори от Министерството на отбраната на Германия не изключват рухването на Европейския съюз и пълна реорганизация на съществуващия световен ред. Това се казва в доклада „Стратегическа прогноза – 2040”, с който разполагат журналистите на изданието Der Spiegel.

В документа, който е от 102 страници, експертите на Бундесвера очертават няколко възможни варианта за развитие на събитията на международната сцена през следващите 20 години. Най-негативният сценарий за ЕС и Германия включва „многобройни конфликти” на фона на няколко десетилетия политическа и икономическа нестабилност.

„Разширяването на ЕС спря, все повече и повече страни, напускат общността … Европа губи своята глобална конкурентоспособност. Все по неподредена, хаотична, разтърсвания от конфликти свят напълно променя околната среда на Германия и ЕС по отношение на политиката за сигурност” – това, според германските анализатори, е най-лошият сценарий на събитията.

Вторият отрицателен сценарий предполага разделянето на Европа на два блока, които постепенно се отдалечават един от друг, както в икономически, така и в социално-политически план. В същото време страните от Източна Европа постепенно преминават  в орбитата на влияние от Русия, което се обяснява с зависимостта им от енергийни доставки, пишат анализаторите.

Друг сценарий, който се разиграва е „ провал на глобализацията”, който, както смятат в Бундесвера, ще бъде краят на „европейската илюзия”. Това, според мнението на експертите, ще доведе до рязко активизиране на външната политика на Русия и Китай и отчуждаването на ЕС от трансатлантическите партньори.

Положителните прогнози ( „Глобален Запад” и „Мирно пространство”) включват увеличаване на сътрудничеството в рамките на ЕС и разширяването на общността, изграждане на партньорски отношения със своите съседи и успешното развитие на пазарните процеси в световен мащаб.

"Секретния доклад на Министерството на отбраната е достоен за внимание. Този официален документ ясно говори за евентуален крах на ЕС и как това събитие ще се отрази на безопасността на Германия. В същото време, той определя стратегическите сценарии, по които трябва да се ориентира Бундесвера" – обобщават журналистите от Der Spiegel.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031