Предишна статия
ВИОЛИНА МАРИНОВА: С ВОЛЯ, УПОРИТОСТ И ТРУДОЛЮБИЕ ЧОВЕК МОЖЕ ДА УСПЕЕ НАВСЯКЪДЕСледваща статия
Горещи новини

23/02/19

БОРЯНА РАДЕВА: УСПЕШЕН СИ, КОГАТО ДАВАШ НАЙ-ДОБРОТО ОТ СЕБЕ СИ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Radeva

Боряна Радева е един от главните мениджъри на "Евромаркет Груп" АД – най-голямата българска компания за строителна и индустриална техника в страната. Основана през 1992 г., днес фирмата е водеща на пазара в своята област и има офиси в девет града на страната – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Плевен, Велико Търново, Благоевград, както и задгранични дружества в няколко европейски държави. Представител е на редица световни лидери, сред които Komatsu, Toyota Material Handling, Lincoln Electric, Doosan Machine Tools, Mitutoyo, Gedore, Bosch, Gardner Denver и др. Към момента "Евромаркет Груп" е работодател на повече от 650 души, голяма част от които с повече от 10 години стаж в компанията.

Защо заставате зад кампанията на PwC "Твоите 25 причини да избереш България"?

Първо, защото се надяваме, че инициативата ще привлече внимание към проблемите пред реализацията на младите хора в България и ще постави началото на по-мащабни мерки за задържането им в страната. Освен това искаме да разбием клишето, че в България не е възможно да се развиваш и да си успешен. Напротив. Нашата компания и хората в нея са чудесен пример, че това е постижимо – в "Евромаркет" работят едни от най-добрите професионалисти в страната и нашият успех се дължи на техните колективни усилия. Мисля, че за един млад човек би било и интересно, и полезно да обогати знанията си в такъв екип, да се потопи в една динамична, предизвикателна и високотехнологична среда, както и да получи реален поглед върху българската икономика от кухнята на бизнеса.

Има ли условия за успешен бизнес в България?

Има условия, без съмнение. Ние работим с фирми от всички сфери на промишлеността и мога да изредя 101 компании, които са успешни въпреки всички трудности – дали в Шумен, дали във Варна, дали в Плевен, дали в София… Моите наблюдения са, че през последните години икономиката не просто се възстановява, а бележи сериозен ръст – само погледнете размера на БВП за миналата година. Данъчната политика е добра, средата е благоприятна, възползваме се от предимствата на членството ни в ЕС, затова мисля, че всички предпоставки за успех са налице.

Има ли "изтичане на мозъци" и какви са перспективите пред младите за завръщане в България?

Да, има, но това е нормално. Светът днес е толкова отворен, че ако си способен, можеш да си намериш работа навсякъде. Ако отидеш да учиш в чужбина и се представяш добре, съвсем естествено е да искат да те задържат там. Ние трябва да направим същото – да бъдем конкурентни и да предложим на младите привлекателна среда чрез възможности за реализация, кариерно развитие, достойно заплащане.

Има ли достатъчно успели българи?

Разбира се, дори повече от достатъчно. Просто не чуваме достатъчно за постиженията им. Мисля, че би имало позитивен ефект, ако общественото внимание бъде насочено повече към тях, към лидерите – било то от сферата на спорта, културата, политиката или бизнеса.

Какво те прави успешен в България?

Аз много уважавам успеха и усилията, които са вложени, за да може той да се случи. Старая се да го показвам максимално и пред клиентите, и пред служителите си. Винаги ставам права, когато някой влезе в кабинета ми, защото знам какво е да се лишаваш от сън и да упорстваш, за да бъдеш победител. Такава е цената. Затова моята лична рецепта е добрата подготовка. Първо да имаш визия, после да изградиш стратегия, да приложиш тактика и накрая да бъдеш достатъчно търпелив, за да се катериш малко по малко нагоре. Но най-вече вярвам в едно общовалидно правило – да даваш най-доброто от себе си и да не приемаш нищо друго освен успеха.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« яну    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728