УНГАРИЯ ВЪЗНАМЕРЯВА ДА СПРЕ БРЮКСЕЛ И СОРОСПредишна статия
НОВИТЕ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА СА ВСЕ ПО-ЦВЕТНИ И ИНТЕРЕСНИСледваща статия
Горещи новини

26/05/18

БИТКОЙН ЗА БЕДНИТЕ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Bitcoin-top

Стартира нова криптовалута за тези, които нямат достъп до банките

На 6 април публично ще бъде старта на един от най-големите икономически експерименти в областта на цифровите финанси – компанията Humaniq ще започне издаването на криптовалута,   интегрирана със система за биоидентификация на потребителя, електронно банкиране, система от договори, въз основа на изпълнението на  технологията блокчейн и възможности за малки платени услуги в нововъзникващата мрежа. Humaniq поддържа част от общността на биткойн индустрията и има намерение да се превърне в „криптовалута и банката за бедните” с аудитория от 2 милиарда души, които нямат достъп до модерните банкови услуги, но имат смартфон и достъп до мобилни и интернет-базирани мрежи. Проекта е със специален фокус върху Индия. Всеки резултат от проекта ще предостави данни за прогнозиране на бъдещето място на блокчейн  технологиите в световните финанси.

Проектът на Humaniq, който ще бъде представен на 6 април по време на конференцията BlockShow Europe 2017 в Мюнхен, е създаден от екип от представители на блокчейн индустрията. Ръководителят на проекта – Алекс Форк, е основател на акселератора Future Fintech  и партньор по проекта Etherium неговите създатели са Виталик Бутерин и Владислав Мартинов, директор на маркетинга – Ричард Кастелейн, издател на индустриалния портал Blockchain News. Един от партньорите е и Дмитрий Камински от инвестиционния фонд DKV. Humaniq събра по време на краудсорс кампания през декември 2016 г. около 170 000 долара.

Пускането на нова криптовалута дори с подкрепата на „активната” индустрия, работеща с Bitcoin, едва ли е много интересна – идеята на Humaniq е да се интегрират повече или по-малко известни финансови разработки на дигиталните технологии и редица социални експерименти.

„Уникалното предложение за продажби”  на Humaniq „Банкиране 4.0” – е по-скоро социална, а не търговска идея. За сега няма индикация за бъдещото широко разпространение на новата криптовалута. Инициаторите са предвидили „глобалната експанзия” за през септември 2017 г., когато ще стане ясно дали работи интеграционното предложение на Humaniq. Важно е, че проектът ще бъде най-големият експеримент в тази област.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031