ДИМИТЪР ДИМИТРОВ: ЛИЧНИЯТ УСПЕХ Е В РЪЦЕТЕ НА ВСЕКИПредишна статия
ФИЛИП АНАСТАСИУ: НА МЛАДИТЕ ХОРА СА ИМ НЕОБХОДИМИ ВЯРА, ОПТИМИЗЪМ И РЕАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИСледваща статия
Горещи новини

23/02/19

АРНО ЛЬОКЛЕР: МЛАДИТЕ ХОРА ТРЯБВА ДА ПРЕОДОЛЕЯТ ЕСТЕСТВЕНОТО СИ НЕТЪРПЕНИЕ И ПО-ДОБРЕ ДА УПРАВЛЯВАТ ОЧАКВАНИЯТА СИ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
SG_Arnaud

Арно Льоклер, главен изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк.

Групата Сосиете Женерал Експресбанк е сред седемте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Сосиете Женерал Експресбанк и нейните дъщерни и асоциирани дружества Sogelease България, Сосиете Женерал Факторинг, Регионален Фонд за градско развитие – фонд мениджър по програма JESSICA на ЕФРР, животозастрахователната компания Sogelife България и компанията за оперативен лизинг и пълно сервизно обслужване АЛД Аутомотив. Заедно със своите 1 600 служители Сосиете Женерал Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия.

Защо заставатe зад кампанията на PwC „Твоите 25 причини да избереш България“? 

Ние вярваме, че България е чудесна държава с голям неразгърнат потенциал. Има много пазарни ниши,  които могат да бъдат развивани, както и редица възможности за бизнес и кариера на младите хора.  Нашата способност да привличаме и задържаме младите хора да останат тук ще играе значителна роля за това как всички възможности ще бъдат използвани в бъдеще. Ние в Сосиете Женерал Експресбанк сме щастливи да бъдем партньори на PwC в инициативата "Твоите 25 причини да останеш в България" като страхотен проект, насърчаваща младите хора да видят България като място, където могат да постигнат всичко, което желаят. Вярваме, че е отговорност на всички ни да насърчаваме младите хора да останат в България и се стремим да използваме всеки подходящ начин да допринесем за тази мисия.

Има ли условия за успешен бизнес в България? 

Това е въпрос на възприятие, защото вярваме, че България е прекрасна страна с огромен неразкрит потенциал, но понякога хората са склонни да виждат само негативни тенденции. Има големи пазари, които все още предстои да бъдат развити в България, както и много бизнес възможности.

Има ли „изтичане на мозъци” и какви са перспективи пред младите за завръщане в България?

Мисля, че България е по-добро място за развитие, особено ако младите хора преодолеят естественото си нетърпение и по-добре управляват очаквания си. С глобализацията на света да се говори за изтичане на мозъци е малко старомодно.

Има ли достатъчно успели българи (бихте ли посочили имена)?

Да бъдеш успешен има различни измерения, но вярвам, че всяка среда дава шанс да бъдеш такъв, най-същественото умение е да се възползваш от съществуващите възможности.

Защо сте решили да се развивате в България?

Първият ми контакт с България беше през 1999 г., когато Societe Generale придоби Експресбанк. Когато през 2015 г. ми беше предоставена възможността да се върна и да работя тук, бях положително настроен, защото вече познавах страната. Бях заинтригуван да работя в страна от ЕС, която се беше развила след първото ми посещение. Освен това предишният ми професионален опит в Русия, където прекарах пет години, ме свързваше по естествен начин с България по отношение на езика и културата.

Какво те прави успешен в България?

Тук мога да съчетая знанията си за западното банкиране с местния контекст, от който наистина се интересувам. Оценявам страната и хората и мисля, че човек може да върши работата си по най-добрия начин, само ако се наслаждава на хората и обкръжаващата го среда.

 

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« яну    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728