ДИМИТЪР ДИМИТРОВ: ЛИЧНИЯТ УСПЕХ Е В РЪЦЕТЕ НА ВСЕКИПредишна статия
ФИЛИП АНАСТАСИУ: НА МЛАДИТЕ ХОРА СА ИМ НЕОБХОДИМИ ВЯРА, ОПТИМИЗЪМ И РЕАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИСледваща статия
Горещи новини
  • Борис Джонсън иска избори догодина, пише "Таймс" Фаворитът за следващ британски премиер Борис Джонсън иска предсрочни избори във Великобритания през лятото на 2020 г. и вече събира средства, за да подготви торите за това, пише днес в. [...]
  • Полицията затвори завод за фалшиви Ferrari и LamborghiniПолицията в Бразилия разкри нелегален завод за фалшиви автомобили от марките Ferrari и Lamborghini, разположен в щата Санта Катарина. Органите на реда са действали след сигнал, подаден от италианските производители [...]
  • Ройтерс: Кристалина Георгиева може да оглави МВФГлавният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева има шанс да оглави Международния валутен фонд след оставката на Кристин Лагард. За това съобщава агенция "Ройтерс", цитирана от : dariknews.bg [...]

17/07/19

АРНО ЛЬОКЛЕР: МЛАДИТЕ ХОРА ТРЯБВА ДА ПРЕОДОЛЕЯТ ЕСТЕСТВЕНОТО СИ НЕТЪРПЕНИЕ И ПО-ДОБРЕ ДА УПРАВЛЯВАТ ОЧАКВАНИЯТА СИ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
SG_Arnaud

Арно Льоклер, главен изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк.

Групата Сосиете Женерал Експресбанк е сред седемте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Сосиете Женерал Експресбанк и нейните дъщерни и асоциирани дружества Sogelease България, Сосиете Женерал Факторинг, Регионален Фонд за градско развитие – фонд мениджър по програма JESSICA на ЕФРР, животозастрахователната компания Sogelife България и компанията за оперативен лизинг и пълно сервизно обслужване АЛД Аутомотив. Заедно със своите 1 600 служители Сосиете Женерал Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия.

Защо заставатe зад кампанията на PwC „Твоите 25 причини да избереш България“? 

Ние вярваме, че България е чудесна държава с голям неразгърнат потенциал. Има много пазарни ниши,  които могат да бъдат развивани, както и редица възможности за бизнес и кариера на младите хора.  Нашата способност да привличаме и задържаме младите хора да останат тук ще играе значителна роля за това как всички възможности ще бъдат използвани в бъдеще. Ние в Сосиете Женерал Експресбанк сме щастливи да бъдем партньори на PwC в инициативата "Твоите 25 причини да останеш в България" като страхотен проект, насърчаваща младите хора да видят България като място, където могат да постигнат всичко, което желаят. Вярваме, че е отговорност на всички ни да насърчаваме младите хора да останат в България и се стремим да използваме всеки подходящ начин да допринесем за тази мисия.

Има ли условия за успешен бизнес в България? 

Това е въпрос на възприятие, защото вярваме, че България е прекрасна страна с огромен неразкрит потенциал, но понякога хората са склонни да виждат само негативни тенденции. Има големи пазари, които все още предстои да бъдат развити в България, както и много бизнес възможности.

Има ли „изтичане на мозъци” и какви са перспективи пред младите за завръщане в България?

Мисля, че България е по-добро място за развитие, особено ако младите хора преодолеят естественото си нетърпение и по-добре управляват очаквания си. С глобализацията на света да се говори за изтичане на мозъци е малко старомодно.

Има ли достатъчно успели българи (бихте ли посочили имена)?

Да бъдеш успешен има различни измерения, но вярвам, че всяка среда дава шанс да бъдеш такъв, най-същественото умение е да се възползваш от съществуващите възможности.

Защо сте решили да се развивате в България?

Първият ми контакт с България беше през 1999 г., когато Societe Generale придоби Експресбанк. Когато през 2015 г. ми беше предоставена възможността да се върна и да работя тук, бях положително настроен, защото вече познавах страната. Бях заинтригуван да работя в страна от ЕС, която се беше развила след първото ми посещение. Освен това предишният ми професионален опит в Русия, където прекарах пет години, ме свързваше по естествен начин с България по отношение на езика и културата.

Какво те прави успешен в България?

Тук мога да съчетая знанията си за западното банкиране с местния контекст, от който наистина се интересувам. Оценявам страната и хората и мисля, че човек може да върши работата си по най-добрия начин, само ако се наслаждава на хората и обкръжаващата го среда.

 

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031