НОВИТЕ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА СА ВСЕ ПО-ЦВЕТНИ И ИНТЕРЕСНИПредишна статия
MICROSOFT СПИРА ПОДДРЪЖКАТА НА WINDOWS VISTAСледваща статия
Горещи новини

18/12/17

АНГЛИЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА ПРИЗОВА ФИНАНСОВИТЕ КОМПАНИИ ДА СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА РАЗЛИЧНИ СЦЕНАРИИ НА BREXIT

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
london

Английската централна банка призова участниците на британските финансовите пазари, на които водещият бизнес е в ЕС, да се подготвят за различни сценарии за излизането на Великобритания от ЕС (Brexit), с това съобщение се обърна ръководителят на британския банков регулатор Марк Карни.

Според него, повечето от банките и финансовите компании, базирани в Обединеното кралство, имат резервен план в случай на неблагоприятно развитие на събитията в условията на Brexit. Въпреки това, някои от участниците на пазара все още се нуждаят от планиране за "по-екстремни" резултати.

От регулаторния орган са изпратили писмо до британските финансови компании и банки, призовавайки ги да си подготвят резервни планове за действие.

Регулаторът е дал три месеца за подготовка на участниците на пазара – до 14 юли. Финансистите ще трябва да изчислят своите действия, ако сделка с ЕС, както и условията по прехода небъдат постигнати към момента на излизането на Обединеното кралство от ЕС.

В този случай, Карни отбеляза, че тази препоръка не означава, че Английската централна банка очаква, че резултатите от преговорите с ЕС ще бъдат негативни, като подчерта, че такъв резултат "не би бил в интерес нито на 27-те страни от ЕС, нито на Великобритания или на глобалната система като цяло."

Британският премиер Тереза ​​Мей в края на март официално уведоми Брюксел за излизане на Великобритания от ЕС. Преговорите с ЕС ще продължат две години, Великобритания трябва да напусне Европейския съюз 29 март 2019 г.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

декември 2017
П В С Ч П С Н
« ное    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031